Personalia

  • Francien Meuleners
  • Geboren in 1956
  • Kunstacademie in Genk/Tongeren

Biografie

Francien Meuleners is geboren in 1956. Als kind voelde ze al een sterke gedrevenheid om te schilderen, maar haar achterban zag daar letterlijk geen brood in en daarom koos ze een andere, meer praktische richting.

Op volwassen leeftijd jaagt ze toch die lang gekoesterde wens achterna en besluit alsnog aan de kunstacademie in Genk te gaan studeren. In 2007 heeft ze haar studie afgerond en heeft ze zich ontwikkelt tot een voortreffelijk beeldend kunstenaar. Haar passie is het schilderen, en dan bij voorkeur Haar werk is in onderwerpen met een spirituele gedachte of achtergrond. Meestal maakt ze meerdere schilderijen die binnen een bepaald thema passen. Haar werk in al op diverse exposities tentoongesteld, zowel in binnen als buitenland.

Creativiteit betekent voor mij een uiting geven aan een diep gewortelde innerlijke energie over spiritualiteit. Ik wil de beelden en emoties die ik ervaar op een eigen, unieke manier in kleur en vorm vastleggen. Dit met het zoeken en toepassen van nieuwe, originele schildertechnieken en materiaalgebruik.

 

Daarnaast wil ze haar kennis en kunde over (spiritueel) schilderen aan anderen overbrengen. Dit doet ze onder andere door het geven van schildercursussen aan huis. Behalve schilderen geeft Francien ook expressie aan haar creativiteit door beelden te maken.